Monday, March 14, 2016

Belajar untuk memberi walaupun tiada







....................................................
..............................

Saat orang yang kamu sayang mahukan kan sesuatu kamu akan kata tunggu..
bukan tak nak memberi tapi waktu itu kamu tiada apa-apa untuk diberi

Sepanjang hari memikirkan cara untuk mendapatkan dan cara untuk penuhi segala keinginan
ingin kata kan  "maaf " 
tidak dapat dipenuhi permintaan itu 
rasa berat lidah nak ucap
dalam hati mohon

HANYA YANG MAHA SATU
memberi peluang
panjangkan umur orang yang aku sayang ini
agar aku dapat penuhi keinginannya

aku minta 
hanya satu hanya
"PELUANG"

dan

ALAHAMDULILLAH
semalam juga yang MAHA SATU 
memudahkan segala galanya

Terima kasih ALLAH
dapat menggembirakan "nyawa dan syurga ku"

SYUKUR sangat

lakukan sesuatu dengan NIAT yang betul
NIAT ibarat SURAT

jika salah, 
SURAT SAMPAI PADA LAIN ALAMAT


Di saat kamu tak ada apa-apa, kau akan lebih menghargai apa yang kamu ada...

MEMBERI..
bukan bermaksud kita ada segalanya 
MEMBERI sebab kita dah terlebih dulu merasa bagaimana 'sakitnya' sewaktu tiada 


Terima kasih ALLAH
peluang yang tak terhingga
tak kan lupa 
semalam aku belajar "sesuatu"
TERIMA KASIH yang tak terhingga

-SAYA SAYANG EMAK SAYA-




Thursday, February 18, 2016

ALLAH suruh aku sayang kamu...

 
ASSALAMUALAIKUM W.T.B...

SELAWAT DAN SALAM BUAT JUNJUNGAN BESAR NABI MUHAMMAD S.A.W.
KEPADA KELUARGA DAN SAHABAT-SAHABAT BAGINDA

"HARI PENUH KASIH SAYANG"
MENGAMBIL KEBEBRKATAN PAGI JUMAAT.. 

SUBHANALLAH
ALHAMDULILLAH
WALLA ILA HAILLALLAH 
ALLAHHUAKBAR

..............................................

ADA sebab kenapa kita bersama sekarang....

                              Sebab dia satu je "ALLAH SURUH SAYA SAYANG KAMU....." 

Kita merancang Allah lagi maha perancang
ujian tu berat, tp semangat perlu kuat antara satu sama lain
sentiasa bersangka baik. sebab dia sayang kita berdua
Banyakkan bersabar dan terima dengan Redha ujian dia
DIA buat dan beri semua ni sebab DIA suruh kita ingat kat DIA

SELAGI ADA KEINGINAN "MENCARI" MESTI DAPAT
SELAGI TAK HENTI MENCARI INSHAALLAH "JUMPA"
setiap orang ada kekurangan yang melengkapkan kita dengan pasangan kita

HARGAI HUBUNGAN INI
sbb
kita ditemukan oleh DIA
Biar kita sampai JANNAH
pelan-pelan sebab kita akan rasa manisnya nanti kalau semuanya bermula dari HATI 

sama-sama untuk melengkap
setiap orang ada kelebihan, kelemahan sama-sama kita hadapi
yang penting kita tetap ada persamaan

"JANGAN CARI KELEMAHAN
sebab kita pasti akan jumpa
CARI PERSAMAAN

Sentiasa amalkan sikap tolong orang

nanti
ALLAH AKAN TOLONG KITA...ALLAH AKAN TOLONG KITA
DAN JGN SSEKALI BERHARAP  ORANG YANG KITA TOLONG TU AKAN TOLONG KITA...APA CARAPUN ALLAH AKAN TOLONG
W/PUN BUKAN DARI ORANG YANG KITA  TOLONG TAPI
DIA TETAP HANTAR ORANG
UTK TOLONG KITA
(perantara) itu ALLAH YANG HANTAR
JANGAN LUPA TU
KALAU TAK DE PERTOLONGAN KAT DUNIA MUNGKIN KAT AKHIRAT

INGAT
hari ini hari dia esok lusa hari kita
tolong menolong sebab 
hadis Rasullullah
"SETIAP UMAT ISLAM BERSAUDARA"

Pertolongan bukan dr segi duit, boleh jadi tenaga
dan buah fikiran
buat dulu DENGAN IKHLAS  dia kita akan rasa kemudian
IKHLAS tu hanya perkataan tapi sebenarnya lebih dari tu

Maafkan setiap kesalahan orang 
JANGAN simpan dalam hati.

JANGAN berhenti 'MENCARI"
jika berlaku sesuatu cari hikmah
INSHAALLAH pasti JUMPA

..................................................
...........................

**terima kasih AHAR
kata-kata kamu yang akan diingati. saya dah temui jawapan kenapa 
kita "disatukan"
SEMUA KERANA ALLAH

SYUKUR ALHAMDULILLAH.TERIMA KASIH ALLAH
SEMOGA KITA TERUS BERKEKALAN HINGGA JANNAH.

                                                                                    AMIN~~~~  
                                                                      SUJUD SYUKUR-  menangis~~
                                                                           Semalam yang mengajar kita 18/02/16~~



     






















Wednesday, January 6, 2016

2016 - DOA DAN HARAPAN


                                              IKON KEJAYAAN : TAN SRI SYED MOKHTAR AL BUKHARY 


                                                                                                

                                                                            ASSALAMUALAIKUM 
                                                         SELAMAT DATANG
                                       '2016'
  
                                     BERJAYA DALAM SETIAP KERJAYA.. MUSTAHIL UNTUK TIDAK JATUH.
                                                     ANDAI JATUH AKU MINTA KEKUATAN UNTUK BANGKIT. 

               Semoga ALLAH beri nikmat kesihatan yang berterusan. Nikmat kejayaan hidup                               untuk semua yang membaca penulisan saya ini. kita sama2 akan berjaya.
                                          TERUSKAN  USAHA DAN TERUSKAN BERDOA
                                                                     INSYA ALLAH
                                    
                                  .............................

Kita semua sama, cuma yang membezakan kita adalah cara kita melihat kehidupan dari sudut fikiran dan pandangan kita.

Hidup semua orang hidup.
tapi tak semua orang ada matlamat hidup

bagaimana kita bermula
jatuh bangun itu tidak penting
yang penting adalah bagaimana kehidupan kita berakhir

apa yang akan kita tinggalkan untuk keluarga
kesusahan atau kesenangan

kita hidup bukan atas istilah 'NASIB' atau 'TUAH BADAN'
kita hidup atas istilah 
'APA YANG KITA BUAT, ITU YANG AKAN KITA DAPAT'

USAHA dulu
USAHA lagi
USAHA lagi dan lagi

kemudian baru lihat hasilnya

USAHA di awalnya untuk melihat hasil adalah mustahil
istiqomah @ berterusan
kadang-kadang kita kena jadi katak pekak untuk terus berjaya
............................

cukuplah sekian lama kita hidup dengan kata-kata orang sekeliling
kerana mendengar kata org sekeliling

"KITA MASIH KITA PADA HARI INI'

Masih dengan angan-angan
masih dengan bayangan kenangan semalam
lupakan

kita HIDUP untuk hari ini
Matlamat kita untuk hari ESOK

MASA SILAM 
hanya bayangan
.................

2016
DOA KEJAYAAN SAYA UNTUK SEMUA


                                                                         INSYA ALLAH...JUMPA LAGI
                                                                                                            ASSALAMUALAIKUM   :)  :)



Tuesday, October 20, 2015

Sahabat Dunia Akhirat


                                                                Sahabat 
                                           Bukan yang selalu ada 
                                     sewaktu kamu tersenyum
                                           sewaktu kamu ketawa
                                                              ................
                                                                Sahabat
                        adalah orang bersama sama kamu
  disaat kamu menangis walaupun tanpa air mata
                                                          ...................


Nabi pesan
......
"Sayangi semua yang ada di bumi dan kamu akan disayangi oleh setiap 
Makhluk yang ada di langit
                

SAHABAT DUNIA AKHIRAT

Bowling & Surprise Bday


15 Oktober
Just Jadi tukang sorak.
Tahun ni keadaan tak mengizinkan nak join pertandingan bowling ni.
masih jalani Fisioterapi (Tennis Elbow)
sob sobbb
sedihhh
....................................
Sedih pun tak lama
sebab dapat cabutan bertuah
HahahAA
Of coz la happy 1st time kot dapat
terasa diri 'bertuah' sekejap
..............

Habis bowling ada date pulak dengan my Dear.
yang susah2 ambik aku tengah malam dari airport
teman kan pulak pergi buat rawatan fisio sebelah pagi

something surprise untuk my Dear
Nak nangis la kan masuk dalam kereta ada cake secret receipe dengan card
atas dashboard dekat stering kereta.
(serius tu 1st time aku buat surprise dekat orang yang aku sayang)
.................
Mata dia berkaca la.
aku pulak yang touching.
...............
A.H.A.R
satu je nak cakap
Love u
........................

p/s

Jangan Cari kelemahan, Cari Persamaan
dia selalu ingatkan aku tentang tu.
ThANKS



Trip - Gomo Klante Gomo




Assalamualaikum...Morning world!!! 


Wah penat badan Oktober bulan berjalan sakan.

Now..saja berjalan jalan.
Perancangan last minute
................
13 & 14 Oktober
Kota Bharu Kelantan dan Tanah Merah

Lama tak merasa suasana kampung ni.
Lagi -lagi ada sungai.
Memang tak rasa nak balik la
..........

 Sampai dari Airport kita org terus dapatkan taxi. tapi nasib tak berapa baik dapat kereta sapu.
Perjalanan yang mengambil masa hanya 15 Minit
rasa tak berbaloi dengan tambang kereta sapu RM 20

Sebenarnya ada je teksi airport. tapi disebabkan malas nak masuk balik ke dalam nak beli tiket atau voucher teksi kita orang pun sapu je la kereta biasa yang memang dah tunggu depan airport tu.
pakcik tu pun seorang O.K.U
tak mengapalah memang
rezeki dia la tu
..................




Pantai Cahaya Bulan
Ambik feel...tetiba rindu orang kat kl pulak
Eh
orang kat KL rindu kita ke?


Kereta sewa viva Manual Rm60.
Sewa dari brother Azrol.
Bolehlah...Brother ni pun sporting.
Layan karenah kita orang yang tak menepati masa masa pulang kereta
sebabnya

masing masing leka berphotoshoot atas batu kat Pantai
...................................
Pukul 7 baru nak pulang kereta kemudian bergegas ke airport.
memang macam lipas kudung la memecut.

Handphone pulak kehabisan batari. Gps gagal berfungsi.
Ujian lagi.

haahAAhaaaa
memang padanlah muka kita orang
..................................


Atas  ni challet yang kita orang pindah pukul 12.30 malam.
Black out punya pasal.

Tapi Ok jugak black out dapat bilik lagi selesa.
belakang ada sungai.
cuma tak boleh mandi je
hihi
.................

 
yang ni challet 1st yang kita orang duduk.
Nak sangat merasa suasana kampung tinggal rumah kayu kunon
last sekali terpaksa bergelap
..............
kesian kat orang tu. tengah sedap makan maggi ketam nipah
spoil selera. kena makan dalam gelap
Haahaaahaa nasib laa
.................

Thanks la..
Apapu happy gak trip yang tak dirancang ni.
Nanti Kita g tempat lain pulak ek.
........

GOmO KlantE GomO
............









Saturday, August 8, 2015

kerana kami wanita sado


saat wanita berdiam diri. dia bkn kalah. dia sedang mengalah.
dia sedang mengumpul kekuatan utk dirinya dan untuk hidupnya.
jika wanita sedih. dia akn menangis sepuas puasnya. tapi hanya untuk sehari. bkn berhari hari
KERANA
kesakitan hari ini..Air mata hari ini adalah kekuatan utk seorang wanita yg punyai jiwa yg kecil ttp semangat hidup yg tinggi....
kamu boleh menyakiti wanita utk hari ini.hanya utk sehari. tapi percayalah penyesalan yg kamu akan rasai adalah sepanjang hayat hidup kamu.
Wanita punya semangat hidup yg luar biasa..

..........
Wanita tak perlu angkat besi.
Wanita memang sado dari azali
.....
;)

Belajar untuk memberi walaupun tiada

.................................................... .............................. Saat orang yang kamu sayang mahukan...