Monday, November 12, 2012

Papaya Tower



yEAAhhhhh...
Cubaan pertama untuk Buah betik.
Nah "Papaya Tower" a.k.a "menara Betik"
hehehehe

Time ni, Buat sambil menonton rancangan MasterChef 2 tu...
nak tengok Chef Adu..My Fav Chef
oppsss jgn marah
Just my Idol jerk..
hihii

Mode: Hampir menjadi & Cuba Lagi
-Azueerakasim-

Labu Air - 2 Burung Bercinta




Tarrrraaaaaaaa................
yang ni pulak,cubaan kedua.. Buat Burung dari Buah labu Air.. Pun sama jugak belajar dari Youtube. tapi taklah secantik di youtube. Apapun bagi aku satu cubaan yang "separuh menjadi" sikit lagi...nak menjadi.. aha, jangan give up. cuba lagi zura...Goo Gooo Gooo. Chayok (Sambil buat tangan)...hehe
Mode: Masih tak puas hati
Azueerakasim

Fruit Carving- Pertama Kali



First time carving after study "cuba-cuba"
 
Yang ni, carving yang tiada halatuju, sekadar suka-suka. takada tujuan dan harapan. Buat pun antara nak tak nak. Antara yakin dan tidak. Tapi tak apa yang penting kita MENCUBA....jangan tidak..
Masa ni pun pisau hanya ada 4 termasuk dalam gambar ni. Melon scop.. harga murah je RM3 lebih beli di pasaraya di permaisuri. Cheras.
Aku rasa, kalau chef tengok ini hasil kerja aku mesti dia "malu"...malu nak mengaku yang aku ni ex student dia. tak lah seteruk tapi kureng serba serbi..dari rupa apatah lagi seni..
Tapi tak apa, ni guna buah apple yang dah lama. x fresh.
Saja nak test pisau, sekurang-kurangnya aku dapat tahulah, macam mana nak gunakan dia.
(Maklumlah, aku bukan lulusan katering mahupun kulinari)
tapi tak apa...tiada yang lahir terus berlari, tiada yang lahir yang terus mengenal ABC...
Yang penting belajar, jatuh , tak cantik tak apa
yang penting Kelemahan bakal menghasilkan Kekuatan
kita tengok nanti
~~~ Wait & See ~~~

.Azueerakasim.

Belajar untuk memberi walaupun tiada

.................................................... .............................. Saat orang yang kamu sayang mahukan...