Tuesday, October 20, 2015

Sahabat Dunia Akhirat


                                                                Sahabat 
                                           Bukan yang selalu ada 
                                     sewaktu kamu tersenyum
                                           sewaktu kamu ketawa
                                                              ................
                                                                Sahabat
                        adalah orang bersama sama kamu
  disaat kamu menangis walaupun tanpa air mata
                                                          ...................


Nabi pesan
......
"Sayangi semua yang ada di bumi dan kamu akan disayangi oleh setiap 
Makhluk yang ada di langit
                

SAHABAT DUNIA AKHIRAT

Bowling & Surprise Bday


15 Oktober
Just Jadi tukang sorak.
Tahun ni keadaan tak mengizinkan nak join pertandingan bowling ni.
masih jalani Fisioterapi (Tennis Elbow)
sob sobbb
sedihhh
....................................
Sedih pun tak lama
sebab dapat cabutan bertuah
HahahAA
Of coz la happy 1st time kot dapat
terasa diri 'bertuah' sekejap
..............

Habis bowling ada date pulak dengan my Dear.
yang susah2 ambik aku tengah malam dari airport
teman kan pulak pergi buat rawatan fisio sebelah pagi

something surprise untuk my Dear
Nak nangis la kan masuk dalam kereta ada cake secret receipe dengan card
atas dashboard dekat stering kereta.
(serius tu 1st time aku buat surprise dekat orang yang aku sayang)
.................
Mata dia berkaca la.
aku pulak yang touching.
...............
A.H.A.R
satu je nak cakap
Love u
........................

p/s

Jangan Cari kelemahan, Cari Persamaan
dia selalu ingatkan aku tentang tu.
ThANKS



Trip - Gomo Klante Gomo




Assalamualaikum...Morning world!!! 


Wah penat badan Oktober bulan berjalan sakan.

Now..saja berjalan jalan.
Perancangan last minute
................
13 & 14 Oktober
Kota Bharu Kelantan dan Tanah Merah

Lama tak merasa suasana kampung ni.
Lagi -lagi ada sungai.
Memang tak rasa nak balik la
..........

 Sampai dari Airport kita org terus dapatkan taxi. tapi nasib tak berapa baik dapat kereta sapu.
Perjalanan yang mengambil masa hanya 15 Minit
rasa tak berbaloi dengan tambang kereta sapu RM 20

Sebenarnya ada je teksi airport. tapi disebabkan malas nak masuk balik ke dalam nak beli tiket atau voucher teksi kita orang pun sapu je la kereta biasa yang memang dah tunggu depan airport tu.
pakcik tu pun seorang O.K.U
tak mengapalah memang
rezeki dia la tu
..................




Pantai Cahaya Bulan
Ambik feel...tetiba rindu orang kat kl pulak
Eh
orang kat KL rindu kita ke?


Kereta sewa viva Manual Rm60.
Sewa dari brother Azrol.
Bolehlah...Brother ni pun sporting.
Layan karenah kita orang yang tak menepati masa masa pulang kereta
sebabnya

masing masing leka berphotoshoot atas batu kat Pantai
...................................
Pukul 7 baru nak pulang kereta kemudian bergegas ke airport.
memang macam lipas kudung la memecut.

Handphone pulak kehabisan batari. Gps gagal berfungsi.
Ujian lagi.

haahAAhaaaa
memang padanlah muka kita orang
..................................


Atas  ni challet yang kita orang pindah pukul 12.30 malam.
Black out punya pasal.

Tapi Ok jugak black out dapat bilik lagi selesa.
belakang ada sungai.
cuma tak boleh mandi je
hihi
.................

 
yang ni challet 1st yang kita orang duduk.
Nak sangat merasa suasana kampung tinggal rumah kayu kunon
last sekali terpaksa bergelap
..............
kesian kat orang tu. tengah sedap makan maggi ketam nipah
spoil selera. kena makan dalam gelap
Haahaaahaa nasib laa
.................

Thanks la..
Apapu happy gak trip yang tak dirancang ni.
Nanti Kita g tempat lain pulak ek.
........

GOmO KlantE GomO
............









Belajar untuk memberi walaupun tiada

.................................................... .............................. Saat orang yang kamu sayang mahukan...